Natuurgeneeskunde


Vanuit de holistische visie worden lichaam en geest als één geheel gezien. De gezondheid van de mens wordt bepaald door de totale balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Wanneer er op één van deze vlakken een blokkade ontstaat, kan dit zich op allerlei diverse manieren uiten. Zo kan een verstoring op mentaal vlak, ook een uiting hebben op de fysieke gesteldheid en andersom. Binnen de natuurgeneeskunde wordt gebruik gemaakt van de 5 natuurgerichte principes, die ervoor zorgen dat een therapeut zijn cliënt op holistische wijze behandeld. Deze 5 principes dienen als basis voor de natuurgeneeskundige behandelingen.

De 5 natuurgerichte principes zijn:
• Energie
• Prikkeloverdracht
• Drainage
• Voeding
• Psyche

Deze 5 principes zijn in volgorde opgesteld, waarbij wordt uitgegaan dat een principe niet succesvol kan worden indien het voorgaande principe niet in werking is gesteld. Het principe ‘energie’ wordt gezien als het belangrijkste aspect en als basis voor het functioneren van het menselijk lichaam. Om deze reden zal er altijd eerst hieraan dienen te worden gewerkt, alvorens de rest van de principes goed kunnen gaan functioneren.

Tijdens een natuurgeneeskundige behandeling wordt er naar aanleiding van de klacht of hulpvraag van de cliënt gezocht naar de juiste ondersteuning om lichaam en geest weer in balans te brengen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar voeding, leefstijl en psychisch welbevinden. Indien nodig, kunnen er ondersteunende middelen worden ingezet zoals Bach Bloesem remedies, Homeo Flowerplex, Constitutieplex, Gemmoplex of Schüssler Celzouten.    

Contact


Wil je een afspraak plannen, meer informatie of heb je een vraag?
Neem dan gerust contact op!  


Balance for Health
© 2018-2024
KvK 71381910
Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT